Het bestaande gebouw van de Vrije School is statig maar statisch. Het is vooral geschikt voor klassikaal onderwijs, maar door de kleine klaslokalen zijn ze moeilijk te gebruiken voor moderner onderwijs met computerhoeken, groepswerken en individuele begeleiding. In dit gebouw hebben we extra ruimte weten te creëren door de grote hoogte te benutten. In de onderbouwklassen en langs de gangen bij de bovenbouwklassen zijn tussenverdiepingen geplaatst voor onderwijs in kleine groepen. Ook is er een oude luchtschacht dichtgezet en zijn hier overlegruimten, een bibliotheek en een pantry gerealiseerd.
De ingrepen zijn te beschouwen als een optimalisering van het oude geobuw. Sfeer en uitstraling van het gebouw zijn versterkt en passen bij het beeld van een Vrije School.

1     bestaande lichtschacht getransformeerd tot gebruiksruimte
2     nieuwe insteekvloer met trap voor ouderkamer
3     nieuwe insteekvloer met trap voor pantry leraren
4     nieuwe insteekvloer met trap in klaslokaal
5     nieuwe insteekvloer met trap als werkplek kinderen
6     nieuwe insteekvloer met trap voor bibliotheek
7     nieuwe insteekvloer met trap voor extra werkplekken
8     nieuw daklich

plattegrond begane grond

plattegrond insteekverdieping begane grond

plattegrond insteekverdieping +1

plattegrond insteekverdieping +2

langsdoorsnede

Opdrachtgever:

Architecten:

 

 

 

Aannemer:

Oppervlakte:

Ontwerp:

Realisatie:

Fotografie:

Vrije School Rotterdam

Studio Deep Architecten
Loulou Timmermans
Arconiko architecten
Frido van Nieuwamerongen
Roswitha Abraham

Aannemingsbedrijf E.J Bouwmeester – Rotterdam

1.225 m2

2005

2007

Mioulet Fotografie Rotterdam

Downloads:

presentatie