Categorie / Werken

    Loading posts...
  • Interieur Admix Rotterdam

    Project Admix Rotterdam is een interieurontwerp voor het gelijknamig reclamebureau, gevestigd in het Lloydkwartier in Rotterdam. Het ontwerp kenmerkt zich door een grote openheid en transparantie. Admix verhuisde met twee zusterbedrijven naar een nieuwe locatie van 795m2 in het TV Rijnmond gebouw in Rotterdam. Voor het geschikt maken van de ruimte en de verhuizing was…
  • SEV

    Frisse zakelijkheid   De SEV (Stuurgroep Experiment Volkshuisvesting) vroeg Arconiko om een ontwerp te maken voor de het interieur van hun nieuwe kantoorlocatie in het Groothandelsgebouw. De betreffende ruimte bevindt zich op een van de meest prominente plekken in het gebouw. Gelegen op de bovenste verdieping met een wijds, overhoeks uitzicht op het spoor en…
  • SBR

    Stichting Bouw Research als werkgemeenschap   De krachtige uitstraling van het Groothandelsgebouw is een belangrijke overweging geweest bij de keuze van de nieuwe kantoorlocatie voor SBR (Stichting Bouw Research). De binnenkant van dit rijksmonument kenmerkt zich door fraaie raampartijen, brede verdiepingsruimten en een prachtig uitzicht over het Roterdamse centrum. Deze kwaliteiten zijn een belangrijk uitgangspunt…
  • Het Steigertje

    Kleur als ruimtemaker   Arconiko Architecten is gevraagd om de ruimte van een voormalige winkel met keldermagazijn, garage en goederenlift te transformeren tot administratief hoofdkantoor van Stichting Kinderopvang Het Steigertje in Rotterdam. Door bewust op een aantal plekken zichtlijnen te introduceren en de bestaande wanden te doorbreken zijn de verdiepingen samen één geheel gaan vormen…
  • Verkeersleidingspost ProRail

    De techniek dienstbaar aan de mens Aan de verkeersleidingsposten in Nederland worden extreem hoge bedrijfseisen gesteld. De bedrijfszekerheid moet maximaal zijn en de veiligheid op het spoor moet te allen tijde gewaarborgd zijn. Een optimaal evenwicht tussen technische betrouwbaarheid en menselijk handelen staat centraal in dit proces. In Roosendaal waren de omstandigheden voor de werknemers…
  • Indes Enschede

    Indes- visite kaartje voor ontwerpers Tussen de TU Twente en het voetbalstadion, nabij het treinstation, ligt het Science park Twente. De gebouwen op dit park zijn grotendeels saaie doorsnee blokken. Van de oorspronkelijke ambitie er een gebied met uitstraling van te maken, is weinig terecht gekomen. Indes is een industrieel ontwerpbureau dat hoog technische gebruiksvoorwerpen…
  • atelier 19

    Atelier Wickenburgh

    Case study atelier II - ‘t Goy Licht, ruimte en de relatie met de bosrijke omgeving bepalen het ontwerp van dit atelier met ingeschoven kantoorruimte voor een beeldhouwster. De opzet bestaat uit een optelling van ruimtelijke kubussen van 3 x 3 x 3 meter die afleesbaar zijn in de structuur en de gevelvlakken van het…
  • Intens Amersfoort

    Reclamebureau, Amersfoort Kantoorpatio op opgespoten zandvlakte Calveen is een van de vele Nederlandse industrieterreinen vol met onpersoonlijke solitaire industriegebouwen: een opgespoten zandvlakte wordt in partjes uitgegeven en zonder kennis van de overige ontwerpen wordt een plan verwacht. Het is lastig om als ontwerper hiervoor een zinnige bijdrage te leveren zonder dat dit verwordt tot nietszeggendheid…